Библиотека knigago >> Справочная литература >> Справочная литература: прочее >> Арнаутов Виктор


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 955, книга: Немножко беременна
автор: Kpucmuna Shakxa

Книга "Немножко беременна" автора Кристины Шакши - это очаровательный и легкий для чтения роман, идеально подходящий для тех, кто ищет немного юмора и любви. История начинается со случайной встречи между двумя незнакомцами, Дашей и Тимофеем, которые проводят незабываемую ночь вместе. Однако судьба играет злую шутку, и вскоре Даша обнаруживает, что беременна... от Тимофея! С этого момента история разворачивается в веселую и трогательную комедийную драму. Даша и Тимофей должны...

Николай Михайлович Сухомозский - Арнаутов Виктор

Арнаутов Виктор
Книга - Арнаутов Виктор.  Николай Михайлович Сухомозский  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Арнаутов Виктор
Николай Михайлович Сухомозский

Жанр:

Справочная литература: прочее

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

-

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Арнаутов Виктор"

Как правило, биографические справочники интересны лишь специалистам. Однако этого не скажешь в данном случае. Перед вами не совсем привычная (точнее, совсем не привычная!) хрестоматия-обзор. Где ничего не похоже на традиционные жизнеописания: издание – стопроцентно эксклюзивно!
А еще здесь - множество фактов, которые печатались исключительно на страницах периодики и ни разу не попадали на книжные страницы. Плюс множество других интересных, среди которых и эксклюзивные, - о личной жизни знаменитостей. Включая анекдоты о них.
Воистину титанический труд рассчитан на тех, кто любит открывать неизведанное, кого интересует богатая и во многом «горбатая» история жизни рersona public.
К слову, в ходе написания данного исследования, перелопачено более 15 тысяч первоисточников.

Девятитомный справочник-дайджест подготовлен в соавторстве с супругой Надеждой Сухомозской (Аврамчук).

P.S. Новые данные о персоне и иллюстрации - https://iod.media/ru/article/hudozhnik-z-mariupolya-freski-yakogo-viklikali-antirasistskiy-skandal-u-ssha-6521
Ресурс - двуязычный (рус. и укр.) - кнопки внизу страницы.

Читаем онлайн "Арнаутов Виктор". [Страница - 3]

стр.
творчістю художника, протестантів підтримує: "Арнаутов називав себе соціальним реалістом і наполягав на тому, що художник має бути критиком суспільства".

На сьогодні у протистоянні (понад 400 американських громадян, включаючи художників, письменників, викладачів, підписали петицію з вимогою не чіпати Арнаутова) спостерігається рівновага. Як будуть розгортатися подальші події, покаже час. Але у США знаходиться ще кілька десятків робіт запорізького митця. Головним чином, фресок. І зберігаються вони, в основному, у Каліфорнії та не менш непередбачуваному Техасі. Чи у безпеці?

Нагадаємо: далекого 1953-го до конгресу США уже вносили законопроект про заборону настінного живопису взагалі.


Мессиджі Віктора Арнаутова


В Америці я почувався непроханим гостем, якого впізнавали, але якому ніхто не радий.


Будь-який твір мистецтва - завжди пропаганда, так як воно неминуче формулює певну мету.


Дуже часто туга за рідними місцями охоплювала мене з такою силою і владністю, що я готовий був виїхати негайно. Та обставини перемагали.


Мистецтво має просувати і вести за собою людство до вищого рівня культури.


Я не заперечую важливості Пікассо і сучасних абстракціоністів, але я розглядаю їх живопис як лабораторну роботу. Їх позиція, в першу чергу, аналітична. Сьогодні у нас немає часу на аналіз. Настала пора …приступити до синтезу.


Бути чесним із власним сумлінням.


Усе, …чого я досяг у галузі живопису найперше сконденсувалось, набуло закінченості під впливом Рівери.


Невже фарби, пензлики і олівці художника вважаються знаряддями вбивства? ...Я ціную свої свободи і маю намір захищати свої права, і як громадянин, і як художник.


Відомі особистості про Віктора Арнаутова

Олександр Чернов, член Національної спілки краєзнавців України: "Віктор Арнаутов - найзначніша після Архипа Куїнджі постать в мистецтві серед вихідців з Маріуполя".


Вірджинія Маршалл, президент Союзу чорношкірих викладачів Сан-Франциско: "Картини Арнаутова нагадують мені прадіда і прабабу, яких били і вішали на деревах, і яким говорили, що вони навіть не люди".


Вінс Меттьюз, суперінтендант: "Уперше побачивши ці фрески, я відразу зрозумів, що їх потрібно знищити".


Цікаві факти


Мав братів Євгенія та Леоніда: старший – гардемарин, банківський службовець, емігрант до Чехословаччини, де раптово помер (1939); молодший – чехословацький інженер-будівельник, який після Другої світової війни займався відновленням Карлового мосту.


Емігрував до Китаю (1920), потім США (1925).


За злою іронією долі 1 березня 1938 року його батька-священика, який після смерті дружини Аделаїди готувався до прийняття чернецтва, розстріляли більшовики, а Віктор Арнаутов у цей час вступав до Комуністичної партії США.


Член Сан-Франциського ліберально-лівацького творчого угруповання "Графічна майстерня" (1950-ті).


Старший син Михайло воював з гітлерівцями на території Франції.


Значився учасником федеральної програми допомоги особам з низькими доходами.


Погано знав англійську, тому його промови і статті редагувала дружина Лідія Блонська.


Родина, традиційно збираючись на Різдво, готувала борщ, вінегрет, голубці.


Одну з стін своєї першої майстерні на Вашингтон-стріт, 528 прикрасив фрескою, на якій зобразив друзів та однодумців. У свою чергу, Дієго Рівера нагородив рисами Арнаутова робітника в "Алегорії Каліфорнії".


Полотно "Сталінградський снайпер", передане радянському уряду, демонструвалося в приміщенні ООН під час першої сесії (1945).


Сина Якова, пізніше - американського живописця і скульптора, назвав на честь Рівери, але переплутав, бо Яков насправді – це не Дієго, а Хакобо.


Двічі звертався в Москву з проханням дозволити повернутися (1936, 1947), але йому відмовляли.


На момент знайомства з Ноною Телепоровською та перебувала у шлюбі і мала сина, але розлучилася і, залишивши хлопця на маму, перебралася до коханого.


Особисті папери зберігаються в Смітсонівському інституті американського мистецтва.


З досьє Віктора Арнаутова

Народився 23 листопада 1896 в Успенівці Таврійської

--">
стр.

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.