Библиотека knigago >> Психология и психиатрия >> Психология >> Від нікчеми до надлюдини


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 1989, книга: Белый ромб и красные шары
автор: Владимир Лысов

Книга Владимира Лысова "Белый ромб и красные шары" является захватывающим исследованием политических интриг, классовой борьбы и личного предательства в Советском Союзе. Эта работа открывает новую страницу в истории страны, проливая свет на трагические события, от которых долгое время умалчивали. В основе книги лежит история ареста, пыток и казни в 1937 году Валерия Межлаука, высокопоставленного большевистского деятеля. Через рассказ о судьбе Межлаука Лысов раскрывает механизмы...

Ігор Кузьма - Від нікчеми до надлюдини

Від нікчеми до надлюдини
Книга - Від нікчеми до надлюдини.  Ігор  Кузьма  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Від нікчеми до надлюдини
Ігор Кузьма

Жанр:

Психология

Изадано в серии:

Абсолютний розвиток

Издательство:

неизвестно

Год издания:

-

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Від нікчеми до надлюдини"

Наш стан на даний момент можна охарактеризувати як «нікчемність». Чи можете ви сказати, що володієте собою? Контролюєте свої думки, емоції, вчинки? Чи вмієте планувати своє майбутнє і здійснювати свої плани і мрії? З цієї книги ви дізнаєтеся, як простими методами домогтися дивовижних результатів по зміні своїх звичок і стати Людиною з великої літери.

Ця книга не є спеціалізованим керівництвом в різних сферах діяльності. Це скоріше потужний багатофункціональний мотиватор в умовах дефіциту часу і безперервного потоку інформації.


Ігор Кузьма є автором ряду робіт і художніх творів по особистісному саморозвитку і психологічній адаптації,здоровому способу життя. Працює в галузі медицини и спорту.

Читаем онлайн "Від нікчеми до надлюдини". [Страница - 2]

бідному?

Розберемо по пунктах.

Багатий буде прославляти Бога за своє багатство, а бідний буде постійно нарікати з приводу своєї бідності. Багатий буде «Шанувати батька свого і матір свою» за свій тепершній стан, а бідний, швидше за все, буде їх таємно або явно зневажати за своє животіння в убогості. І так далі…

Чи означає це, що серед багатих немає негідників і мерзотників? Та повним — повно! Але, не більше, ніж серед бідних! Ну, а якщо шанси рівні (приблизно), то вже краще бути багатим!

Але багатії теж бувають різні. Є багаті бізнесмени і є багаті творчі люди, спортсмени і так далі. Люди творчості — це письменники, артисти, художники, співаки, які на їх думку, не займаються «брудним торгашеством», а несуть в маси високе мистецтво. Насправді, серед цієї творчої інтелігенції величезний відсоток алкоголіків, наркоманів та інших збоченців, які все-таки не виробляють матеріальних цінностей, а живуть за рахунок того, що виробляють бізнесмени і прості роботяги.

Тепер поставимо запитання: чи легко стати багатим? І тут відповідь теж неоднозначна. Кому як!

Є спадкова халява, коли багатенькі батьки залишають своїм чадам величезне багатство, яке ті, як правило, успішно пропалюють за короткий період часу, після чого їм стає ще важче заробити, ніж тим, у кого грошей зроду не було. Адже вони все отримали даремно, без праці і хробак паразитизму настільки глибоко проник в їх свідомість, що вони швидше підуть на злочин або вдаряться в глибоку депресію, ніж почнуть з самого початку змінювати своє мислення і поступово ставати виробниками а не споживачами.

Є люди, що володіють величезною харизмою і врожденим гіпнозом, які з раннього дитинства звикли і вміють управляти і керувати людьми. Таких людей небагато, але вони, як правило, досягають успіху в будь-якій сфері діяльності, що не вимагає якогось особливого, специфічного природнього таланту. Вони, за звичай, стають керівниками, політиками, громадськими діячами, на худий кінець, аферистами великого або середнього масштабу. На таких людях лежить величезна відповідальність, тому що, кому багато дано, з того і багато спитають. Вони можуть стати благодійниками людства, так і тимчасово створити для величезних мас людей великі проблеми і неприємності. За прикладами далеко ходити не треба. Найбільш відомі і характерні приклади таких людей — це всі диктатори, месії і пророки, генії мистецтва, науки і т. д.

Не забувайте ділитися заробленим і нажитим з іншими! Це необхідно не просто і не тільки з міркувань моралі і для примирення з власною совістю. Зараз я доведу за допомогою простої арифметики, що це вигідно насамперед вам самим. Для цього я покличу на допомогу геніального Бернарда Шоу, який одного разу сказав: «Якщо у вас є яблуко і у мене є яблуко і ми обміняємося цими яблуками, то і у вас і у мене, як і раніше буде по одному яблуку. Але якщо у мене є ідея і у вас є ідея і ми обміняємося ідеями, то у вас буде дві ідеї і у мене буде дві ідеї».

Але найголовніше полягає в тому, що саме бажання ділитися є навіть більш важливим, ніж його здійснення. Таким чином, ви перестаєте прикріплятися, іноді, буквально приростати до свого матеріального достатку. А таке приростання загрожує дуже неприємними наслідками, коли вже не речі служать людині, а людина — речам, і її життя перетворюється в постійну гонитву за вічно втікаючим горизонтом. А що може чекати нас за горизонтом? Тільки новий горизонт і так до нескінченності. Розповім анекдот: Йде чоловік додому, весь в думках: дружина сварлива, діти погано вчаться, зарплата мізерна, куди не кинь оком — вічно чогось не вистачає! Раптом бачить: прямо на дорозі лежить купа грошей! Підняв, порахував і засмутився — не вистачає!

Якщо у вас буде внутрішня готовність не тільки отримувати, але й віддавати, то це обов'язково відчують і помітять оточуючі вас люди. І тоді у вас будуть виходити розпочаті справи і здійснюватися задумані плани, тому, що ви станете генератором і джерелом позитиву і благополуччя. Крім того, це додасть ще більше спокою і впевненості вашим діям, що також негайно буде поширюватися навколо і вже на новому витку розвитку посприяє вашому подальшому вдосконаленню і процвітанню.

Розділ 2 Чого ви хочете?

Вийміть свої мрії з повітря,

де вони туманно плавають,

і кристалізуйте їх в ясні,

конкретні і записані на папері цілі.

Брайан Трейсі
--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.