Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> Земля у рівновазі


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 822, книга: Любовница Леонарда[СИ]
автор: Виктор Иванович Песиголовец

Книга "Любовница Леонардо[СИ]" Виктора Песиголовца окутывает читателя мистической атмосферой, переплетая прошлое и настоящее в захватывающей истории. Пролог погружает нас в таинственный мир XVI века, где дьявол предлагает смертному пакт, от которого невозможно отказаться. Действие переносится в наши дни, где главная героиня Настя случайно приобретает картину эпохи Возрождения, подписанную загадочным именем Леонардо. С этого момента ее мир переворачивается с ног на голову. Картина...

СЛУЧАЙНАЯ КНИГА

Союз одиноких сердец. Джилл Гарриетт
- Союз одиноких сердец

Жанр: Короткие любовные романы

Год издания: 2006

Серия: Панорама романов о любви

Альберт Гор - Земля у рівновазі

Земля у рівновазі
Книга - Земля у рівновазі.  Альберт Гор  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Земля у рівновазі
Альберт Гор

Жанр:

Научно-популярная и научно-познавательная литература

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Земля у рівновазі"

Пропонована широкому колу читачів публікація є перекладом українською мовою відомої книги колишнього Віце-президента США Альберта Гора, яка присвячена найболючішим питанням співіснування людини і природи та жорсткому протистоянню сучасної індустріальної цивілізації екологічній системі Землі. В книзі також представлене бачення одного з провідних політиків світу можливих шляхів трансформації нашої цивілізації з метою відновлення екологічної рівноваги на Землі та перетворення планети на безпечне та процвітаюче місце проживання людей. Публікація здійснюється в рамках проекту "ЗЕЛЕНА БІБЛІОТЕКА" спільними зусиллями Інституту сталого розвитку, ВГО "Україна. Порядок денний на XXI століття" та Інституту Інформаційного суспільства за сприяння Партії Зелених України. Українське видання побачило світ за підтримки Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні.

Читаем онлайн "Земля у рівновазі". [Страница - 198]

стенограмами дискусій між експертами, організованих Кейстоунським центром.

Розділ 8. Багато матеріалів цього розділу грунтуються на конгресових слуханнях з питань захоронення шкідливих відходів у Сполучених Шта­тах та в усьому світі, які я проводив протягом тринадцяти років. Під час цих слухань я почав глибоко поважати роботу Дослідницької служби Конгресу і використав декілька досліджень, які вона здійснила у цій галузі впродовж багатьох років. Крім того, я використовував матеріали Головного статистичного управління, яке також проводило власні дослідження в цьому напрямку. Я виявив дуже гарну серію розслідувань газети «Ньюсдей», які пізніше були опубліковані окремою книгою, а також прекрасне розслідування зворотних вантажів, проведене газетою «Сіетл Пост-Інтелінджер». Я також використав офіційні доповіді Агентства захисту довкілля та Програми ООН з охорони довкілля.

Монолог бездомного восьмирічного хлопчика був надрукований у «Нью-Йорк Таймс» у жовтні 1990 р.

Розділ 9. Цифри щодо суми позики взяті з Бюджетного офісу Конгресу. Соціологічні дослідження, які свідчать про зростаючу відразу населення до політичних питань, друкувалися в багатьох засобах масової інфор­мації, останній раз — у «Вашингтон Пост» у листопаді 1991 р.

Дані про скоординовану стратегію між Сполученими Штатами та Саудівською Аравією надійшли від численних учасників підготовчих зустрічей в рамках переговорів з питань зміни клімату в 1991 р.

Звинувачення проти міністра охорони довкілля у Сараваку були вису­нуті під час виборчих кампаній у Малайзії протягом останніх двох років.

Розділ 10. Моя позиція щодо економіки природокористування грунтується на серії слухань, де я був головою, Об'єднаного економічного комітету з метою детального вивчення цього питання. Перед цими слухан­нями, у 1990 р. я провів серію неформальних зустрічей за круглим столом з провідними експертами в цій галузі: Конном Нагентом, доктором Моханом Мунасінгом, доктором Салахом Ель Серафі, доктором Генрі Пескіним, доктором Керол Карсон, Барбарою Брамбл та доктором Пітером Бартелмусом.

Я особливо зобов'язаний докторові Роберту Реппето, доктору Герману Дейлі, доктору Роберту Констанзі та Стефану Відерману. Існує різниця між великою увагою, сконцентрованою деякими бізнесовими економіс­тами на мікроекономіці цього питання, та відносною відсутністю уваги до макроекономіки проблеми.

Розділ 11. Моя позиція щодо технології та її впливу на відчуття і мис­лення увібрала дуже багато з праць двох великих мислителів Маршалла Маклугана та Мауріса Мерле-Понті. Першого я вивчав як студент молод­ших курсів, другого — як старшокурсник богословського факультету.

Обговорення проблеми міграцій кенійських племен ґрунтується на особистому дослідженні та бесідах із захисником довкілля Кенії Річардом Лікі. Роздуми Октавіо Паза були надруковані в газеті «Нью Йоркер». Знаменитий експеримент Еріксона з дітьми та кубиками описаний в книзі «Дитинство та суспільство». Цитована фраза отця Томаса Бері — з особистої бесіди, хоча я розумію, що вона увійде до його майбутньої книги «Оповідь про всесвіт».

Химерні пропозиції щодо зміни клімату за допомогою смужок олов'яної фольги та удобрювання океанів залізом, вірите ви чи ні, взяті з доповіді робочої групи, представленої Національній академії наук.

Розділ 12. Мій виклад позиції «Глибоких екологів» ґрунтується на декількох бесідах з представниками цього руху та доповідях, зокрема таких як «Зелений гнів» Крістофера Менеса.

Пояснення функціонування людського мозку побудоване в значній мірі на аналізі Карла Сагана в книжках «Дракони Едену» та «Мозок Брока».

Мій виклад теорії залежності від згубних звичок та теорії дисфункціональних сімей ґрунтується на книгах, згаданих у тексті та бібліографії.

Розділ 13. Моє висвітлення проблеми духовності та довкілля базується частково на серії діалогів, що я їх організував разом із деканом Джеймсом Мортоном із Собору Святого Івана Блаженного у Нью-Йорку, та Карлом Саганом, за активної допомоги з боку мого колеги, сенатора Тіма Вірта. Ці діалоги між ученими та релігійними лідерами були спрямовані на знаходження спільного для цих двох світів грунту. Я також скористався книгами, зазначеними у бібліографії, та, звичайно, Біблією.

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.

Книги схожие с «Земля у рівновазі» по жанру, серии, автору или названию:

На чем земля держится. Кирилл Фёдорович Огородников
- На чем земля держится

Жанр: Физика

Год издания: 1958

Серия: Научно-популярная библиотека («Воениздат»)