Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> Спляча красуня

Рафал Земкевич - Спляча красуня

Спляча красуня
Книга - Спляча красуня.  Рафал Земкевич  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Спляча красуня
Рафал Земкевич

Жанр:

Научная Фантастика

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

-

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Спляча красуня"

Аннотация к этой книге отсутствует.

Читаем онлайн "Спляча красуня". [Страница - 2]

для світу, може останніх, на стабільність та незмінність яких можна завжди розраховувати. Кожен означав один з орбітальних радіомаяків, на які орієнтувалися всі системи наведення та навігації. Кожен супутник передавав сигнали на окремих, виділених виключно для нього частотах і на забралі він бачив їх над собою у вигляді різнокольорових вогників, що миготіли в небі, кожен у своєму, специфічному ритмі.

Майор ворухнув курсором і радіомаяки потухли, немов здмухнені свічки на торті іменинника. Він ще більше скоротив діапазон хвиль, аж простір довкола нього заповнився неймовірно сильним, блідим світлом – немов повний місяць раптом завис прямо над Землею. Довкола нього знов з’явився пейзаж; немилосердно голий у потоках гострого світла, що били з неба, тепер у ньому було щось моторошне. Кожна щілина в землі, кожна нерівність, втративши покров трав, туману чи хоча б непрозорого повітря, разили в очі, немов гола кістка, що визирала з тіла.

Він перейшов вже у діапазон найкоротших хвиль, а сяйво, що лилося з неба, походило з військових супутників телевиявлення, які роками мозольно збирали дані для наддержав, які щораз менше цікавилися ними.

Тепер офіцер вирушив у протилежний бік, до нижчих частот. Кожної миті навколо нього і понад ним запалювалися кольорові вогні, стовпи й квадрати радіохвиль. Чарівне світло тремтіло і вібрувало, коливалося сотнею різноманітних ритмів, різними методами просвітлювало пейзаж і предмети, то зупиняючись на матових поверхнях, то змінюючи їх в прозорі шати кристалічних структур. Радіорефлектори виблискували в різних пунктах примарного краєвиду, немов іскорки світла на снігу, мчали по небу, зрідка прошиваючи пагорби й рівнини, зосереджуючись на дорогах і перехрестях. В діапазоні ультракоротких хвиль світлова феєрія досягнула максимуму, затопивши все сліпучим блиском, а потім раптово перетворилася в темряву і перейшла в зеленаво- бурий марсіанський пейзаж, намальований інфрачервоним випромінюванням.

Під час цієї подорожі по діапазонах, один з пунктів далекої дороги, раз за разом, блимав різнокольоровими вогниками. Їх було так багато, що офіцер наказав комп’ютерові показати всю гаму випромінювання, що випливало звідти.

Ще ніколи у своєму житті він не бачив нічого схожого. Конвой сяяв на всіх частотах, як новорічна ялинка. Світили червоним передавачі телевізійних хвиль, полум’яніли яскраво-червоним кольором чотири діапазони УКХ, мигав радіолокаційний маяк, тремтіли фіолетові вогники бекапів бортових комп’ютерів потужних вантажівок, що в режимі реального часу передавали в штаб-квартиру копії обробленої інформації.

А на другій машині, рахуючи з чола конвою, аж ранила очі іскра, що мерехтіла всіма барвами, від темно-фіолетової до яскраво-жовтої. Таким чином у спектровізуальних проекціях відображалися шифровані супутникові радіотелефони, сигнал яких безперестанно перескакував з однієї частоти на іншу, так щоб максимально ускладнити сканування всім, крім належного приймача, який, через це божевільне метання по частотах, вівся у окремо зашифрованому допоміжному діапазоні.

Звичайні конвої не мали такого спорядження. Офіцер наказав комп’ютеру проаналізувати рух різнобарвної іскри і наложити його на записану в зовнішній пам’яті карту. За якусь мить золоті нитки вишили на внутрішній стороні забрала орієнтовний ескіз. З нього виникало, що конвой минув Параховку, найзручніше на цій трасі місце для нічлігу, і повільно просувався далі.

Майор запитав у комп’ютера, чи є якісь пропозиції. Отримав ідентифікаційні номери радіолокаційних маяків і частини передавачів. З записів виникало, що вони належали фірмі зареєстрованій у Львові, за конфіденційними даними, пов’язаній з таким собі Ставишиним.

З точки зору майора, цей Ставишин не був кимось важливим чи грізним і Федір втратив інтерес до цієї справи. Автоматично перекинув дані в комп’ютер свого БТРа, одного з двох, наказавши йому й надалі спостерігати за відрізком між Бояркою і Чорним Віражем. Камери на турелі віджили, незначно повернулися. Саме в цю мить забрало офіцера піднялося з ледь чутним шелестом, зникаючи в подвійній броні шолома.

Федір Ступак примружив очі. Знову був сонячний вечір після спекотного серпневого дня, знову оточена купою сміття поляна біля вершини пагорба й іржавий пейзаж, в якому

--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.