Библиотека knigago >> Науки общественные и гуманитарные >> Политика и дипломатия >> Навстречу людям. Шаг за шагом [практические механизмы участия общественности в процессах принятия решений на местном уровне]

Вадим Николаевич Георгиенко - Навстречу людям. Шаг за шагом [практические механизмы участия общественности в процессах принятия решений на местном уровне]

Навстречу людям. Шаг за шагом [практические механизмы участия общественности в процессах принятия решений на местном уровне]
Книга - Навстречу людям. Шаг за шагом [практические механизмы участия общественности в процессах принятия решений на местном уровне].  Вадим Николаевич Георгиенко  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Навстречу людям. Шаг за шагом [практические механизмы участия общественности в процессах принятия решений на местном уровне]
Вадим Николаевич Георгиенко

Жанр:

Политика и дипломатия

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Навстречу людям. Шаг за шагом [практические механизмы участия общественности в процессах принятия решений на местном уровне]"

Данная работа является описанием практического опыта по внедрению одного из инструментов общественного участия — общественного совета. Содержащиеся в ней материалы позволяют их использовать как для экспертного рассмотрения, так и для практической деятельности. Эта работа может помочь сформировать ясное понимание механизмов для достижения реального общественного участия в процессах принятия решений на местном уровне и общественного контроля как за проектами властных решений, так и уже принятыми решениями.

Рекомендуется для должностных лиц, заинтересованных в построении новых и эффективных форм работы с общественностью, общественно-политических деятелей, специалистов в вопросах общественного участия, лидеров общественных организаций, а также для широкого круга читателей, имеющих собственную активную гражданскую позицию.

Документированное издание, в котором можно найти и описание манипулятивных техник работы с молодежью "старшими", и технологии усиления влияния самих молодых людей. 2005 год, язык — русский


К этой книге применимы такие ключевые слова (теги) как: молодежная политика,манипулятивные техники

Читаем онлайн "Навстречу людям. Шаг за шагом [практические механизмы участия общественности в процессах принятия решений на местном уровне]". [Страница - 56]

віднесених до їх компетенції.

5.5.8. Органи місцевого самоврядування та їх посадові особи, а також керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на території відповідної ради, до яких звернувся депутат місцевої ради, зобов'язані в десятиденний строк розглянути порушене питання та надати йому відповідь, а в разі необхідності додаткового вивчення чи перевірки дати йому відповідь не пізніше, як у місячний строк.

Якщо депутатське звернення з об'єктивних причин не може бути розглянуто у встановлений строк, депутату місцевої ради зобов'язані письмово повідомити про це з обґрунтуванням мотивів необхідності продовження строку розгляду.

5.5.9. Депутат місцевої ради може взяти участь у розгляді свого звернення, про що органи місцевого самоврядування та їх посадові особи, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, розташованих на території відповідної ради, повинні йому повідомити завчасно, але не пізніше як за п'ять календарних днів.

5.5.10. Відповіді на депутатські запити й звернення депутатів обласної ради передаються до секретаріату обласної ради (65032, м. Одеса, проспект Шевченка, 4).

6. Порядок розгляду звернень та організації прийому громадян

6.1. Організація роботи з розгляду звернень громадян в Одеській міській раді здійснюється відповідно до Конституції України, законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про звернення громадян, відповідних указів Президента України, інструкції, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України "З діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації".

6.2. Попередній розгляд і реєстрація в мережевій комп'ютерній базі звернень громадян здійснюється відділом з роботи із зверненнями громадян Одеської міської ради (далі — відділом з роботи із зверненнями громадян).

6.3. Консультанти відділу забезпечення роботи керівного складу виконавчого комітету отримують у відділі з роботи із зверненнями громадян звернення громадян з необхідними додатковими матеріалами і передають на розгляд заступників міського голови, керуючого справами виконкому відповідно до їх компетенції, визначеної розподілом обов'язків.

6.4. Підготовка звернень громадян на розгляд міському голові здійснюється завідувачем відділу роботи із зверненнями громадян.

6.5. Якщо питання, порушені в отриманому зверненні, не входять до компетенції Одеської міської ради, звернення, в термін не пізніше п'яти днів за підписом керуючого справами, пересилаються за належністю відповідному органу або посадовій особі, про що надсилається повідомлення заявнику за підписом завідувача відділу.

6.6. Міський голова і його заступники, керуючий справами виконкому розглядають звернення громадян і дають доручення відповідним виконавчим органам, посадовим особам для вивчення, перевірки й вирішення порушених у зверненнях питань.

6.7.Організація й контроль проходження та вирішення пропозицій, заяв і скарг покладається на відділ з роботи із зверненнями громадян.

6.8.Особистий прийом громадян проводять міський голова і його заступники, керуючий справами виконкому в приймальній громадян згідно з графіком, затвердженим міським головою.

Громадяни, які звернулися під час особистого прийому до Одеського міського голови, його заступників, керуючого справами виконавчого комітету, секретаря Одеської міської ради повинні отримати на письмове звернення, залишене для реєстрації, письмову відповідь за підписом керівника, з яким вони безпосередньо спілкувалися.

6.9. Керівники виконавчих органів проводять особистий прийом громадян відповідно до затверджених ними графіків.

6.10.Усні звернення громадян на особистому прийомі міського голови та його заступників, керуючого справами виконкому реєструються в мережевій комп'ютерній базі даних, на усні звернення заявникам надається усна відповідь.

6.11.Якщо вирішити порушене в усному зверненні питання безпосередньо на особистому прийомі неможливо, воно розглядається в тому ж порядку, що і письмове звернення.

6.12.За результатами розгляду звернень громадян приймаються рішення або надається обґрунтована відповідь.

Відповіді заявникам на їх звернення, --">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.

Книги схожие с «Навстречу людям. Шаг за шагом [практические механизмы участия общественности в процессах принятия решений на местном уровне]» по жанру, серии, автору или названию: