Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> Зрада


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 1668, книга: Разоблаченная
автор: Джасинда Уайлдер

Ого, вау, эта книга "Разоблаченная" от Джасинды Уайлдер просто сносит крышу! Так сильно зацепила, что я не могла оторваться от нее, пока не перевернула последнюю страницу. История закручивается вокруг загадочной Мадам Икс, которая оказывается содержанкой миллиардера. Но не ждите очередного клишированного любовного романа, потому что в этой книге есть что-то еще. Уайлдер мастерски раскрывает тайны прошлого Мадам Икс, и они просто шокируют. Наблюдая за тем, как Мадам Икс борется со...

СЛУЧАЙНАЯ КНИГА

Анна. Тайна Дома Романовых. Ульяна Эсс
- Анна. Тайна Дома Романовых

Жанр: Исторические любовные романы

Год издания: 2017

Серия: Любовницы императоров

Адам Пшехшта - Зрада

Зрада
Книга - Зрада.  Адам Пшехшта  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Зрада
Адам Пшехшта

Жанр:

Современная проза

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

-

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Зрада"

Перші дні після того, як отямився, він провів у боротьбі з нічними кошмарами – він був певний, абсолютно певний, що вбив невинну дитину. Те, що ця ледь-ледь семирічна дівчинка невдовзі перед цим полоснула його ножем з майже смертельним результатом, було цілком іншою, хоча не менш важливою справою. Кроне відчував, що вияснити цю справу набагато важливіше, ніж всі інші загадки, які він досі розгадав. Зараз, лежачи в лікарняному ліжку, він годинами міркував про це ще й для того, щоб розвіяти похмурі думки пов‘язані з хворою ногою. Лікарі не залишили йому жодних ілюзій – понівечене стегно ніколи повністю не відновиться, він буде накульгувати до кінця життя.

Читаем онлайн "Зрада". [Страница - 14]

Ні, тебе не вб‘ють, адже ти допоміг нам. Або… -- він не договорив.

Певний час вони дивилися собі в очі, Станяк кілька разів з зусиллям ковтнув слину, проте зрештою опанував фізичну слабість.

-- Розумію і дякую, -- сказав тихо. – Дякую, пане полковнику, -- повторив, встаючи.

-- Прощай, Юрку, так чи сяк ми більше не побачимося, -- Кроне потиснув Станякові руку і вийшов, тихо зачиняючи за собою двері.

Водій без наказу відвіз його на Саську площу. Тричі показавши документи жандармам, що охороняли штаб-квартиру “Двійки”, Кроне постукав до кабінету Бретцля. Шеф II Відділу саме телефонував.

-- Справу зроблено, -- кинув новоприбулий без вступів.

-- Добре. Будинок під наглядом. Шансів втекти у нього немає.

-- Він не втікатиме, -- повідомив Кроне сухо.

-- Чаю? – запитав Бретцель, підходячи до самовара.

-- Охоче.

Наповнена запашним напоєм склянка гріла невідомо чому холодні руки “двієчника”, на вулиці точно холодно не було.

-- Він не втікатиме, -- повторив.

***

Егон Вільберг витер рот серветкою і подякувавши господині за обід, знов виглянув у вікно – Ганс Молькер, чоловік Ільзе, досі не повернувся. Чітко видимі дірки від пострілів на капоті Фіата Юнака польського виробництва свідчили, що їм терміново потрібна нова машина. Вони добралися до Грудзьондза і їм залишався ще один, останній етап подорожі. Якщо їм пощастить. До Руссенау, де на них чекали, було недалеко, але вже зараз вони знали, що доїдуть не всі. Їхня божевільна втеча почалася два дні тому, коли один з агентів Абверу – аспірант варшавської поліції – передав повідомлення, що Єжи Станяк покінчив життя самогубством. Принаймні, так звучала офіційна версія… Герхард Глюбе відразу вирішив вивезти отримані від Станяка документи спеціально підготованою на такі випадки трасою. Берлін, отримавши перед цим загальну інформацію відносно вмісту файлів, вимагав доставити їх за будь-яку ціну. Нічого дивного – план підготовки Польщі до превентивної війни з Росією міг вплинути на закордонну політику III Рейху. Усі сумніви щодо ваги чи вірогідності документів розвіяла поведінка поляків. Польська “Двійка” явно вирішила не допустити, щоб їх перевезли на територію ворога. Ну, й покарати зрадників… У засідці неподалік Плоцька загинув водій, а самого Глюбе поранили в плече. Вільбергу поки що щастило. Тепер все залежало від часу. Поляки чудово знали, що їхня здобич знаходиться десь в околицях Грудзьондза, якщо вони не змінять машину… Молькери були досвідченими агентами й відданими членами партії, проте чи вдасться їм зробити все необхідне, чи вони не злякаються? Нова машина була тільки частиною проблеми, вони ще повинні відвернути увагу польської контррозвідки, бо Варшава навіть перестала визнавати дипломатичний імунітет – ну, може не буквально, однак, графа Туна затримали, як тільки він вийшов з посольства, а його течку, яка мала статус дипломатичного багажу, зараз докладно оглядали, хоча не було сумнівів, що її повернуть з неушкодженими печатками.

-- Приїхав! – крикнула Ільзе і вибігла на подвір‘я.

Через ворота, обережно маневруючи, заїжджав легковий Сітроен.

-- Краще б вантажівку, -- скривився Глюбе. – Менше впадає в око.

-- Що є, -- Вільберг знизав плечима. – Поїхали?

-- Поїхали.

Зашипівши від болю, Глюбе встав з-за столу – нашвидку забинтоване плече йому докучало, в рані досі знаходилася куля польського жандарма – і вирушив до машини.

-- Herr Hauptmann. – Молькер став струнко. – Я дістав…

-- Облиш це, Ганс, ми не в казармі. Й дякую. Через дві години ми спробуємо перейти кордон десь в околицях того польського села…

-- Матави, -- підказав Вільберг. Глюбе глянув господарям у очі.

-- Справитеся? – запитав. – Бо це не звичайна диверсія, поляки готові на все, вони будуть стріляти на враження.

-- Так точно! – відповіла за чоловіка Ільзе. -- Heil Hitler! – Вона викинула вперед праву руку.

Вільберг віддав салют, Глюбе тільки кивнув головою – він ніс течку з переданими Станяком документами. Замуркотів мотор, рушили. Після п‘ятнадцяти хвилин обережної їзди – останнє, чого вони потребували, це порушити якесь правило – вони виїхали з Грудзьондза.

Через пів години з‘їхали на узбіччя і зупинилися перед поворотом, в

--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.