Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> Неприємності у "Раю"


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 1034, книга: Рождественные бури и штиль
автор: Элизабет Гаскелл

«Рождественские бури и штиль» — трогательная и атмосферная новелла, которая погружает читателей в уютную и сентиментальную атмосферу рождественского сезона. Элизабет Гаскелл мастерски передает суть человеческих эмоций и ежедневных неурядиц через жизнь своих незабываемых персонажей. Новелла состоит из двух частей. Первая часть, «Бури», рассказывает историю Маргарет Хейл, молодой и независимой женщины, которая приезжает в дом своего брата в Йоркшире на Рождество. Она сталкивается с различными...

СЛУЧАЙНАЯ КНИГА

Время Перемен. Анвар Кураев
- Время Перемен

Жанр: Темное фэнтези

Серия: Время Перемен [Кураев]

Адам Пшехшта - Неприємності у "Раю"

Неприємності у "Раю"
Книга - Неприємності у "Раю".  Адам Пшехшта  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Неприємності у "Раю"
Адам Пшехшта

Жанр:

Современная проза

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

-

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Неприємності у "Раю""

Юстина ворухнулася, легенько торкаючись Кроне голими грудьми. Він відчув ніжний аромат ромашкового мила, змішаний з запахом шкіри й волосся дівчини; ніяких парфумів. Холодні, тонкі пальці доторкнулися до шраму на животі офіцера, за мить посунулися нижче. Він прикрив очі, намагаючись запанувати над собою, глибоко видихнув.
-- Ні, припини це! – вигукнула зі справжнім чи вдаваним гнівом Юстина. – Ще раз спробуєш мені тут медитувати й місяць мене не побачиш!

Читаем онлайн "Неприємності у "Раю"". [Страница - 3]

Йоган обережно встав і вийшов з приміщення, поштовхом ліктя зачиняючи двері. Це була робота для поліції.

***

Кроне спостерігав як Юстина м‘якими, сповненими грації рухами наливає чай і відчував легкий жаль. Коли під час операції проти німецького шпигуна він натрапив на скандальний щоденник однієї з дівчат з “Раю” і знищив його на очах мадам Летиції – та запропонувала йому на знак подяки одну зі своїх підопічних. На рік. З того часу минуло ледь два місяці, однак скидалося на те, що саме сьогодні остаточно закінчиться його знайомство з Юстиною. Офіцер здогадувався, навіщо його запросили в апартаменти власниці борделю, і не збирався виконувати її очікувань. Хай там що.

Досконало виконуючи роль партнерки, ледь не дружини, дівчина перейшла за спину Кроне, поклала руку йому на плече, стоячи перед бордель-мамою, яка спокійно попивала каву, вона сповіщала на чиєму боці стане під час дискусії, чи сварки, яка от-от розпочнеться. Юстина не була дурною, таких до “Раю” не приймали. Звичайно, це було тільки грою, дорогою ілюзією, однією з багатьох, які пропонували в цьому місці, як додаток до охочих, жіночих тіл.

Нарешті мадам Летиція підвела погляд, поглянула на офіцера, що сидів з затятим обличчям.

-- Здогадуєтеся, про що я збираюся попросити? – запитала з легкою іронією в голосі.

-- Ще б пак, -- буркнув “двієчник”.

-- Я так розумію, Ви відмовляєте мені?

Якби не факт, що їх привело сюди брутальне вбивство, Кроне готовий був присягнути, що побачив у змучених, дещо підпухлих очах грайливий блиск.

-- Правильно розумієте.

Офіцер не розвинув свою думку, він не збирався нічого полегшувати власниці борделю. Невідомим чином мадам Летиція передала якийсь сигнал Юстині, бо та раптом сіла прямо на килим біля нього, доторкнулася до його руки.

-- Незалежно від твого рішення, наша умова залишається в силі, -- повідомила вона з поважним виразом обличчя. – Унікальність “Раю” базується на двох правилах: вибрана тобою жінка дійсно твоя і тільки твоя на передбачений контрактом час і завжди, абсолютно в усіх випадках вона на твоєму боці, якщо ти маєш рацію. Якщо моя… опікунка вирішить з помсти скоротити контракт, тим самим позбудеться права розпоряджатися моєю особою.

Кроне недовірливо кашлянув, але в дискусію не вступив.

-- Все, що я щойно сказала – правда, -- запевнила його дівчина. – Саме тому клієнти “Раю” платять запаморочливі суми за наші послуги.

-- Запаморочливі? – він ліниво підняв брови.

-- Це конфіденційна інформація, -- сказала швидко мадам Летиція. – Вас не стосується.

-- А хоч приблизно? – вперто, хоча й з поблажливою посмішкою на обличчі, поцікавився офіцер.

-- Залежить від соціального і фінансового статусу клієнта, а також від того, яку дівчину він обере, деякі з нас популярніші за інших, -- пояснила Юстина. – Наприклад, я…

-- Ти не можеш… -- обірвала її роздратовано мадам Летиція.

Вона не закінчила речення, тоді, змирившись, махнула рукою, згорбилася над чашкою.

-- Мій попередній клієнт платив п’ятсот злотих за зустріч, -- продовжила, ніби нічого не трапилося дівчина.

Кроне кинув не неї недовірливий погляд – п‘ятсот злотих становило місячну платню полковника. Юстина з посмішкою на вустах легко знизала плечима, немов хотіла сказати: “Вибач, це не моя вина”.

-- Повертаючись до суті справи, -- буркнула старша жінка, поправляючи неслухняний локон, який постійно падав їй на чоло. – Ви один з небагатьох, кому я довіряю. Я знаю Вашу репутацію і з власного досвіду знаю, що Ви людина честі. В той час як поліція…

-- Шановна пані, -- обірвав її нетерпляче Кроне. – Ганятися за вбивцями – робота саме поліції, я займаюся боротьбою зі шпигунами.

Мадам Летиція важко зітхнула, забарабанила пальцями по столику, вираз її обличчя виражав втому, через яку проглядали ледь помітні веселощі, наче вона розмовляла з винятково впертою дитиною.

-- Гадаю, немає сенсу продовжувати цю дискусію, полковнику, -- обізвалася вона нарешті. – Нам не вдасться переконати одне одного. Хай там що, Ви завжди будете в нас бажаним гостем.

Мадам Летиція рішуче встала, сигналізуючи кінець розмови. Офіцер легко вклонився і взяв подане Юстиною пальто. До такого швидко звикаєш,

--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.