Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> Неприємності у "Раю"


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 860, книга: Океан Бурь. Книга первая
автор: Лев Николаевич Правдин

"Океан Бурь" Льва Правдина - это масштабная историческая сага, повествующая о жизни и судьбах советских людей во время Второй мировой войны и ее последствий. Первая книга трилогии охватывает период от начала войны до Сталинградской битвы. Роман переносит читателя в суровое военное время и знакомит с галереей ярких и пронзительных персонажей. От отважных фронтовиков до борющихся с голодом мирных жителей, Правдин искусно передает драматизм и человеческие истории того...

СЛУЧАЙНАЯ КНИГА

Адам Пшехшта - Неприємності у "Раю"

Неприємності у "Раю"
Книга - Неприємності у "Раю".  Адам Пшехшта  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Неприємності у "Раю"
Адам Пшехшта

Жанр:

Современная проза

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

-

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Неприємності у "Раю""

Юстина ворухнулася, легенько торкаючись Кроне голими грудьми. Він відчув ніжний аромат ромашкового мила, змішаний з запахом шкіри й волосся дівчини; ніяких парфумів. Холодні, тонкі пальці доторкнулися до шраму на животі офіцера, за мить посунулися нижче. Він прикрив очі, намагаючись запанувати над собою, глибоко видихнув.
-- Ні, припини це! – вигукнула зі справжнім чи вдаваним гнівом Юстина. – Ще раз спробуєш мені тут медитувати й місяць мене не побачиш!

Читаем онлайн "Неприємності у "Раю"". [Страница - 2]

широкий рукав.

-- Хто кричав? – повторив, зав‘язуючи халат.

-- Одна… з моїх дівчат, щось знайшла, -- тишу порушила дрібна, сивоволоса жінка. Стягнуте в строгий вузол волосся і накинута зверху чорна шаль, яка ідеально пасувала до спокійних кольорів сукні, надавали жінці шляхетного вигляду, мало хто вгадав би в ній власницю елегантного публічного дому, однак мадам Летиція була саме нею.

-- Всім повернутися в свої кімнати, саме в тому товаристві, в якому перебували, ніхто не має права залишити будинок, Ви покажіть мені місце події, -- видав розпорядження Кроне.

-- Ви не можете… -- почала бордель-мама.

-- Можу, -- обірвав рішуче офіцер.

Якусь мить вони міряли один одного поглядом, тоді майже непомітним жестом жінка погодилася з розпорядженнями Кроне.

Стривожений “двієчник” насупив брови – мадам Летиція була впливовішою, ніж більшість міністрів і чудово це розуміла. Якщо вона піддалася майже без боротьби, це віщувало неприємності, великі неприємності.

-- Шановні пані та панове, -- пролунав її спокійний, рішучий голос. – прошу виконувати накази пана полковника. Ми в добрих руках.

Кроне зі злістю закусив губи, почувши, як легковажно вона вимовляє його військове звання, хоча, здавалося, воно не справило на нікому особливого враження. Гості “Раю” були значно важливішими від нього особами. Згідно з виразним бажанням Маршала, тут не терпіли тільки жонатих. Жодні, навіть найбільш могутні впливи не допоможуть, якщо Пілсудський вважатиме, що “Рай” замішаний в якийсь скандал за участю його офіцерів чи державних службовців.

Пересвідчившись, що кілька рослих чоловіків ненав‘язливо доглядає, щоб його доручення виконувалися, Кроне вирушив слідом за власницею борделю. Вони перейшли до невеличкого, затишного салону, зупинилися напроти дівчини, яка розпачливо рюмсала в обіймах двох подруг.

-- К'яро, кохана, -- мадам Летиція лагідно погладила щоку молодої красуні з дещо орієнтальною вродою. – Розкажи пану полковнику, що трапилося.

К‘яра безпорадно похитала головою, почала спазматично хапати повітря. Тоді показала на двері, що вели вглиб будинку.

-- Це тут? – запитав грубо офіцер.

-- Ні, трохи далі, в кінці коридору, в одному з господарських приміщень, -- пояснила старша пані, нервово стискаючи шаль.

-- Ви там були?

-- Так! – перебила вона його різко. – І вперше в житті я рада, що недобачаю…

Кроне рішучим кроком рушив вперед, дуло пістолета направив вниз, однак напружені плечі офіцера свідчили, що він будь-якої миті готовий вистрілити.

В ніздрі вдарив запах лаку для підлоги, в “Раю” явно дбали про чистоту, після цього він почув запах крові, який асоціювався в нього з бойнею.

-- Залишайся на місці! – наказав, не повертаючись.

Кроне почув легкий шелест босих ніг Юстини – отже дівчина повернулася в салон. Напіввідчинені двері й пляма, яку було чудово видно на дубовій підлозі натурального кольору, свідчили, що він прибув на місце. Полковник обережно заглянув всередину, ковзнув поглядом по заповнених провіантом полицях, ковбасах і шинках, що звисали зі стелі, тихо вилаявся, побачивши фігуру, яка легко гойдалася, мабуть, зачеплена заплаканою К‘ярою. Сліди жіночих туфель відбиті в густій, червоно-бурій в світлі невеликої, електричної лампочки калюжі підтверджували цю тезу. І незаперечно доводили, що будь-які сліди, які можливо, залишив тут вбивця, були повністю затоптані. Труп зачеплений за солідний гак, який використовували для підвішування свинячих тушок, повільно крутився навколо своєї осі, одночасно описуючи кола з щораз меншим радіусом, огидним жестом розштовхуючи м‘ясні вироби, що висіли навколо нього. Залите кров‘ю обличчя підвішеного головою вниз, наполовину випотрошеного чоловіка, нагадувало якусь диявольсько-демонічну маску. Його стан, краще за будь-яку маску, повністю виключав ідентифікацію.

Кроне присів, намагаючись не вступити в липку рідину. Насупив брови, оцінюючи, фіксуючи тип ран отриманих небіжчиком. Вони були… дивними. Вбивця розпоров живіт своєї жертви – неподалік лежав забарвлений в червоний колір чи то багнет, чи то ніж – однак не було чути характерного при випотрошенні смороду фекалій. Очевидно лезо, чи то випадково, чи навмисне не заділо кишок.

--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.