Библиотека knigago >> Старинное >> Старинная литература >> Неприємності у "Раю"


СЛУЧАЙНЫЙ КОММЕНТАРИЙ

# 1601, книга: В пасти кобры
автор: Михаил Кузнецов

"В пасти кобры" Михаила Кузнецова - захватывающее путешествие в мир боевой фантастики. Книга погружает в динамичные и наполненные действием истории, которые держат читателя в напряжении до последней страницы. Рассказы в сборнике мастерски сочетают в себе элементы боевых искусств, фантастических миров и приключений. Автор умело создает ярких и запоминающихся персонажей, которые сталкиваются с опасными врагами и преодолевают сложные испытания. Язык книги живой и выразительный, что...

Адам Пшехшта - Неприємності у "Раю"

Неприємності у "Раю"
Книга - Неприємності у "Раю".  Адам Пшехшта  - прочитать полностью в библиотеке КнигаГо
Название:
Неприємності у "Раю"
Адам Пшехшта

Жанр:

Современная проза

Изадано в серии:

неизвестно

Издательство:

неизвестно

Год издания:

-

ISBN:

неизвестно

Отзывы:

Комментировать

Рейтинг:

Поделись книгой с друзьями!

Помощь сайту: донат на оплату сервера

Краткое содержание книги "Неприємності у "Раю""

Юстина ворухнулася, легенько торкаючись Кроне голими грудьми. Він відчув ніжний аромат ромашкового мила, змішаний з запахом шкіри й волосся дівчини; ніяких парфумів. Холодні, тонкі пальці доторкнулися до шраму на животі офіцера, за мить посунулися нижче. Він прикрив очі, намагаючись запанувати над собою, глибоко видихнув.
-- Ні, припини це! – вигукнула зі справжнім чи вдаваним гнівом Юстина. – Ще раз спробуєш мені тут медитувати й місяць мене не побачиш!

Читаем онлайн "Неприємності у "Раю"". [Страница - 17]

програвало боротьбу зі світлом електричних ліхтарів, з вкритих сніговим покривалом вулиць зникали останні спізнілі перехожі. Порошило, дрібні, білі сніжинки вкутували місто тонкою вуаллю, приховували непривабливість занедбаних, та підкреслювали вроду гарних вулиць.

Після півгодинної їзди – церкву святого Яна Клімака відділяв від квартири Кроне чималий шмат дороги – офіцер опинився вдома. З‘їв приготовану домогосподаркою скромну вечерю, старанно почистив зброю – як пістолет, так і гострий наче бритва багнет з лезом з чисельними подряпинами від частого вжитку, а тоді заснув кам‘яним сном. Як завжди перед боєм. Наступного дня Ясінський планував арешт лікаря.

***

-- Credo, quia absurdum, -- пробурмотів, втрачаючи свідомість, одягнений в старомодний, проте вишуканий костюм чоловік, той самий, що після першого вбивства вихваляв перед знайомою аристократкою ефективність дій польської влади.

Зараз, з блідим немов полотно обличчям, він лежав у калюжі крові, стискаючи руками розпоротий ударами ножа живіт. Цієї ночі він був уже другою жертвою досі невловимого вбивці. План Ясінського провалився. Лікар з‘явився в “Раю” разом з дитиною – як завжди пізно ввечері, однак, перш ніж він переодягнувся в своїй кімнаті й вклав малу спати, в будинку вибухнула пожежа. Коли Кроне і поліцейські, які перебували на місці, нарешті продерлися крізь натовп, що метушився в паніці, то знайшли тільки мертвого лікаря, дитина безслідно зникла. Виявилося, що хтось облив бензином і підпалив меблі в двох невеличких салонах борделю. Вогонь без проблем потушили, але вся поліцейська операція накрилася мідним тазом. Тепер вони обшукували цілий будинок, поверх за поверхом і кімнату за кімнатою. Ясінський сподівався, що вбивця не залишив “Рай”, частина людей комісара пильнувала евакуйованих раніше гостей і персонал. Замерзлих і переляканих після втечі назовні, їх розмістили в холі на першому поверсі.

Кроне відійшов на крок, зробивши місце санітарам викликаної поліцією швидкої; ті вправно перев‘язали пораненого і відразу винесли на ношах.

“Двієчник” витягнув пістолет і задумливо розглянувся навколо: всі сліди – якщо якісь взагалі існували – давно були затоптані, на вкритому світлою доріжкою коридорі подекуди видніли червоні плями. Люди рознесли кров на взутті, тому стало очевидним, що вона не вкаже на криївку вбивці. Входи, як парадні, так і чорні, призначені для прислуги та постачальників, охороняли озброєні поліцейські, одягнені в цивільне агенти, що стояли назовні, запобігали втечі через вікно. Єдиним місцем, яке давало хоча б якийсь шанс втекти від облави, залишався дах.

Кроне, лаючись під носом, кинувся в бік сходів, за мить він вже забігав на останній поверх. Люк над драбиною, що вела вгору, був відчинений, видираючись, він відчув на руках вологу. Один зі щаблів був заплямований чимось червоним і липким. Кров.

Офіцер вискочив на дах, виставляючи перед себе дуло пістолета, який він тримав двома руками, примружив очі, призвичаюючи їх до нічної темряви. Навколо панувала тиша. Він відчував, як йому на обличчя опускаються м‘які сніжинки, завив крижаний вітер. Той, хто втік сюди, вже смертельно замерз. В темряві дещо роз‘ясненій світлом, що падало з люка, який вів на дах, видніли два величезних комини. Офіцер пригадав, як колись мадам хвалилася, що в неї є пекарня, яка працює тільки для потреб “Раю”. Блукаючи закамарками будинку, він не звернув уваги на кухонні прилади. Зробив кілька кроків вперед, готовий натиснути гачок при кожному підозрілому звуці – видимість у густому снігу була нульовою.

І тоді він відчув чиюсь присутність, його відчуття, принаймні ті нормальні, залишалися німими, однак, Кроне без жодних сумнівів знав, що на нього хтось чекає. На якусь мить в голові промайнув знайомий образ. Він майже пригадав собі, що колись вже зустрічався з кимось, або чимось схожим… Майже. Бо з-за комина вискочила дрібна постать і Кроне відчув біль порізаних до кістки пальців, що стискали кольт, за мить затиснене в твердій руці лезо поцілувало його в стегно.

Дівчинка зовсім не виглядала на замерзлу, в її очах тлів холодний, майже нелюдський інтелект. Credo, quia absurdum, пригадав собі офіцер. Вірю, бо це абсурд. Ну, так, хто буде підозрювати у вбивствах семирічну дитину?

Кроне важко сів, намагаючись не звертати уваги на скалічені

--">

Оставить комментарий:


Ваш e-mail является приватным и не будет опубликован в комментарии.